Specifique

Individuell vård mot klagomål på hårbotten

Spécifique från Kérastase är speciellt framtagen för att möta de individuella behoven hos känslig, irriterad hårbotten. En frisk hårbotten är trots allt grunden för ett vackert och friskt hår.

Specifique: 12 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

Problem med hårbotten kan ha många orsaker, som Kérastase motverkar intensivt med vårdserien Spécifique Den lugnar den känsliga hårbotten och hjälper dessutom mot olika möjliga problem.

Spécifique för håravfall
När håret blir finare och tunnare eller förlorar sin fyllighet kan det vara håravfall eller leda till det. Detta kan bland annat bero på en försvagad hårrot när kollagenlagret hårdnar. Hårroten kvävs på så sätt och faller ut snabbare.
I det här fallet är Spécifique Prévention särskilt användbart. Produkterna rengör och stimulerar hårbotten och stärker även hårroten. De kan alltså bromsa eller till och med stoppa håravfall.

Spécifique för fet hårlinje
Spécifique Divalent produkterna är särskilt lämpliga för oljiga rötter och torra, sköra längder. Hårbotten regleras samtidigt som hårfibrerna stärks. Dessutom hjälper Spécifique Divalent till att motverka snabb fetthet.

Hårbotten rengörs varsamt utan att skada talgkörtlarna i onödan.

Spécifique för mjäll
För torra eller feta mjäll är Anti-Pelliculaire-produkterna ett särskilt stöd genom att de inte bara rengör intensivt utan också har en lugnande effekt och förhindrar att nya mjäll bildas. Håret blir också mer motståndskraftigt.

Spécifique för frisk hårbotten
Produkterna Dermo Calm från Kérastase är speciellt optimerade för irriterad, kliande eller torr hårbotten. De rengör håret och hårbotten och ger fukt. I processen lugnas känslig hårbotten, men stärks också och känns sval och fräsch.


Aktiva ingredienser i Kérastase Spécifique

Innehållsämnena i Kérastase Spécifique har en antibakteriell, lugnande och regenererande effekt. Följande högkvalitativa ingredienser ingår:

 • Aminexil: Stimulerar hårroten och därmed hårväxten
 • Vitamin PP:Stimulerar mikrocirkulationen i hårbotten
 • Arginin: Har en stimulerande effekt på hårsubstansen
 • Gluco-Lipid: Den patenterade kombinationen av glukos och lipid stärker och ger näring
 • AOX: Skyddar mot överdriven talgproduktion
 • Rhamnos:Stimulerar hårbotten
 • Salicylsyra: Är som en exfoliant för hårbotten
 • Zinkpyrithion: Rengör och har en antibakteriell effekt

Linjen Spécifique består av produkter som fungerar perfekt på obalanserad hårbotten och som enkelt kan användas för daglig vård. De sträcker sig från hårbad till intensiva ampullbehandlingar. För bästa effekt kan olika produkter väljas och kombineras efter behov. Det stora urvalet av schampon fungerar som en orientering om effekterna:

 • Bain Prévention har en balanserande effekt på hårbotten. Den rengör hår och hårbotten och har även en stimulerande effekt, vilket förebygger håravfall.
 • Bain Divalent är särskilt lämplig för hår med oljiga rötter och torra toppar. Den stoppar överdriven talgproduktion för en lugnande känsla av fräschhet.
 • Bain Anti-Pelliculaire tar bort torra och feta mjäll och minskar nybildning. Håret verkar vitalare och mjukare.
 • Bain Vital Dermo-Calm är speciellt utformad för normalt till lätt oljigt hår. Den har en balanserande och antibakteriell effekt på hårbotten och ger en svalkande känsla.
 • Bain Riche Dermo-Calm är utformad för känslig hårbotten och torrt hår. Den rengör inte bara den känsliga hårbotten, utan har också en lugnande och vitaliserande effekt.

Du kan hitta allt för en bra hårbotten och hår på labelhair.